A

Hakulomakkeen täyttäminen

Hakijan ja kanssahakijan on oltava täysi-ikäisiä. Kaikki muuttajat tulee merkitä hakemukseen. Jos asuntoa haetaan alaikäiselle, voi hakemuksen ja vuokrasopimuksen tehdä vain huoltajan nimiin. Tälläin hakemus täytetään huoltajan tiedoin ja alaikäinen muuttaja lisätään kohtaan "Muut asumaan tulevat henkilöt".

Tulotiedot on täytettävä aina. Ilman näitä tietoja ei hakemusta voida käsitellä ollenkaan. Bruttotulot, varallisuus ja velat täytetään hakemukseen tasaeuroina. Nettihakemuksessa näihin kohtiin ei voi laittaa pilkkuja, pisteitä, €-merkkejä tai välilyöntejä, vaan ainoastaan numeroita.

Asunnontarpeen syyksi kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan valmis vaihtoehto. Muu syy -kenttään joudutaan aina käsittelemään erikseen, mikä saattaa hidastaa asunnon saamista. Sitä tulisi käyttää ainoastaan silloin, kun mikään muu vaihtoehto ei kuvaa hakijan tilannetta.

Aluetoivomukset voi mainita hakemuksessa, mutta tämä ei ole pakollinen kohta. Asuntoa tarjotaan ensisijaisesti toivotulta alueelta, mahdollisuuksien mukaan.

Huomioithan, että puutteellisesti täytetty hakemus viivästyttää sen käsittelyä.