A

Muuttajan muistilista

Irtisanominen

Muista irtisanoa vuokrasopimuksesi tarpeeksi ajoissa. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi.

Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

Asuntotarkastus

Asunnon tulo- ja lähtötarkastuksen voitte sopia alueenne kiinteistönhoitajan kanssa tai soittamalla huoltopäivystysnumeroomme 040 651 2665. 

Asunto tarkastetaan sen kunnon toteamiseksi kahdesti: irtisanomisen jälkeen ja uudelleen vielä poismuuton jälkeen.

Ennakkotarkastus

Irtisanomisen tultua toimistoomme tekee Sastamalan Vuokratalot Oy:n huolto asuntoon ennakkotarkastuksen. Ennakkotarkastuksen ajankohta sovitaan pois muuttavan kanssa. Ennakkotarkastuksen tarkoitus on, että saamme hyvissä ajoin tietoa asunnon kunnosta ja ehdimme varautua mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin.

Lopputarkastus

Poismuuton yhteydessä huoltomies tarkastaa huoneiston kunnon ja ottaa tarvittaessa vesimittarilukemat loppulaskua varten. Asunnon lopputarkastus olisi suositeltavaa tehdä yhdessä huoltomiehen kanssa, jotta mahdolliset epäkohdat saadaan sovittua tarkastuksen yhteydessä.Vesimittarit luetaan poismuuton jälkeen ennen kuin asunto vuokrataan uudelleen tai aloitetaan korjaustöitä.

Vuokralaisella on korjaus- tai korvausvelvollisuus vahingosta, jonka hän tahallisesti laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan on aiheuttanut asunnolle. Korvausvastuuta ei ole asumisesta aiheutuneesta normaalista kulumisesta.

Kaikki asukkaan käytössä olleet avaimet tulee palauttaa lopputarkastuksen yhteydessä huoltomiehelle tai jättää asuntoon keittiön työtasolle. Mikäli huoneiston avaimia on kadonnut, sarjoitamme lukon ja laskutamme sarjoituskulut asukkaalta.

Vakuusmaksu

Mahdollisen vakuusmaksun ja avainten panttimaksu palautetaan noin 2-3 viikon kuluessa muutostasi, sen jälkeen kun asunto on tarkastettu, mahdollinen vesilasku ja muut maksuvelvoitteet Sastamalan Vuokratalot Oy:lle on hoidettu. Asunnon tulee olla varastotiloineen tyhjä ja huolellisesti siivottu. Siivous koskee myös liettä ja kylmäkalusteita.

Lisäksi edellytetään, että kaikki avaimet on palautettu. Vakuusmaksusta ei makseta korkoa.

Vakuusmaksu palautetaan tilillesi, joten muista ilmoittaa tilinumerosi toimistoomme.

Ilmoitukset

Ilmoita muuttosi ja osoitetietosi maistraatille ja postille (lomakkeita saa postista, Kelasta ja maistraatista). Muuttotiedot voi ilmoittaa myös puhelimitse tai Internetin kautta väestörekisteriin.

Irtisano asuntosi sähkösopimus ja tilaa sähkö uuteen asuntoosi.