A

Sisäänmuutto

Vuokralaisen on tarkastettava uuden asunnon kunto heti sisään muutettaessa. Asunnon kuntoon kohdistuvat huomautukset ja havainnot, joista et halua olla vastuussa, on ilmoitettava. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä sinulle annetaan kuntokortti. Täytä ja palauta kuntokortti asunnon vastaanotto päivänä. Lomakkeen voi myös täyttää verkkosivuiltamme.

Vaikka asunnossa olevat viat eivät haittaisi asumista, ilmoita niistä kuntokortilla. Jos et ole ilmoittanut vioista, sinua laskutetaan niistä pois muuttaessasi. Uuden asukkaan tulee muuttaessaan aina huomioida huoneiston ikä, alueen huoneistokanta ja muut paikalliset olosuhteet. Asumisen jäljet/kulumat kuuluvat normaaliin asumiseen sekä kiinteistön luonnolliseen kulumiseen. Myöskään puutteet edellisen asukkaan loppusiivouksessa eivät ole este asumiselle tai uuden asukkaan sisään muutolle. Uusi asukas viimeistelee asunnon siivouksen omien vaatimustensa mukaisesti.

Normaalista kulumisesta aiheutuneita jälkiä voidaan korjata omatoimiremontilla.

Huomautukset poikkeuksellisesti laiminlyödyn loppusiivouksen osalta on tehtävä viipymättä samassa yhteydessä. Tarvittaessa asunto tarkistetaan uudelleen huoneistotarkastajan toimesta. Tarkastus suoritetaan lähipäivinä (ei samana päivänä). Mikäli puutteet todennetaan vuokranantajan laatumäärittelyn vastaiseksi, huoneistotarkastaja tilaa tarvittavat siivoukset tai korjaukset. Huoneistotarkastajan tilaamat työt suoritetaan niin pian kuin mahdollista. Jos päätät siivota asunnon itse, sinulle ei myönnetä vuokrahyvitystä.

Tarkasta sisään muuttaessasi ainakin:

 • Onko asunnossa tupakoitu?
 • Ovatko pistorasiat, kattopistorasiat, kattokoukku ja mahdollinen sokeripala paikallaan?
 • Toimivatko valaisimet (esim. keittiön työtason ja kylpyhuoneen valaisimet)?
 • Toimivatko keittolevyt, uuni ja jääkaappi valoineen? Ilmeneekö puutteita?
 • Onko seinissä, lattiassa tai katossa isompia naarmuja, kolhuja, reikiä tai tummumia?
 • Ovatko kaikki seinät saman värisiä? Seinät ovat yleensä maalarinvalkoiset.
 • Onko pyykinpesukoneen tai astianpesukoneen tulppaukset suoritettu asianmukaisesti ja onko astianpesukonekaappi sokkeleineen ja hyllylevyineen paikallaan?
 • Ovatko väliovet paikoillaan ja ehjiä?
 • Ovatko kylpyhuoneen ja wc:n lavuaarit ehjiä?
 • Vuotaako jokin hana tai wc-pönttö? Tee näistä heti vikailmoitus Sastamalan Vuokratalojen - verkkosivuilla.
 • Vetävätkö lattiakaivo ja pesualtaat?
 • Kaikki Sastamalan Vuokratalot Oy:n asunnot ovat kalustamattomia. Ilmoita, jos asunnossa on kalusteita, kattovalaisimia tai esim. pyykinpesu- tai astianpesukone.
 • Onko muuta erityistä huomioitavaa?

Muista myös:

 • Vältä turhia kiinnityksiä.
 • Sokeripalat ja kattovalaisimien sähkörasiat kaikkine osineen ovat osa huoneiston varustusta.
 • Luonnolliseen kulumaan kuulumattomat viat/jäljet tai vahingot korjautetaan aina asukkaan kustannuksella. Ilmoita kaikki korjausta vaativat viat sisäänmuuttaessasi.
 • Kotivakuutuksen ottaminen on asukkaalle pakollinen.
 • Palovaroitin on pakollinen osa asumisturvallisuutta.
 • Asukkaan on tehtävä sähkösopimus energialaitoksen kanssa.

Muistettavaa muuton yhteydessä

Tee muuttoilmoitus viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Käännä posti uuteen osoitteeseen ja ilmoita uusi osoite yrityksille, joilta saat laskuja. Ota kotivakuutus tai siirrä entinen kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen. Mikäli olet oikeutettu asumistukeen tai opiskelijan asumislisään, tee hakemus ajoissa. Jos sinulla on lapsia, selvitä muuton vaikutukset koulu- ja päiväkotiasioihin. Ilmoita uusi osoitteesi tilaamiesi lehtien asiakaspalveluihin. Tee uusi sähkösopimus samalla kun irtisanot vanhan.  Selvitä ajoissa ja suunnitele oma muuttoaikataulusi. Varaa muuttoauto tai peräkärry ajoissa.

Muuttopäivä

Muuttopäivä on yleensä kuukauden ensimmäinen arkipäivä, pois lukien siis viikonloput ja pyhäpäivät. Uusi asukas saa avaimet muuttopäivänä. Lain mukaan edellisen asukkaan on tällöin annettava vähintään puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön. Yleinen käytäntö on, että poismuutto tapahtuu jo vuokrasopimuksen päättymispäivänä (eli kuukauden viimeisenä päivänä).

Muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus! Voit tehdä sen netissä www.posti.fi/muuttoilmoitus/ tai www.vaestorekisterikeskus.fi. Suositus on tehdä muuttoilmoitus viimeistään viikkoa ennen muuttoa.

Asukassivut

Sastamalan Vuokratalot Oy:n asukassivut www.sastamalanvuokratalot.fi palvelevat laajasti asumiseen liittyvissä asioissa. Sähköisten palvelujen kautta voit mm. tehdä sisäisen siirron hakemuksen, viestit, irtisanomisen lomakkeen jne.

Asukkaille lähetetään koko vuoden vuokralaskut sopimuksen alussa postilla, sähköpostilla tai saat ne jo mukaan vuokrasopimusta allekirjoitettaessa. Vuokralaskun eräpäivä on joka kuun 5. päivä, viitenumero pysyy samana koko vuoden.

Huom! Pidäthän sähköpostisi ja puhelinnumerosi ajan tasalla, jotta kaikki tärkeät tiedotteet tavoittavat sinut. Tarkistathan myös ettei Sastamalan Vuokratalojen viestit mene roskapostiin.

Avaimet

Uusi asukas saa avaimen asiakaspalvelustamme  Tampereentie 5 A, 2 krs. hallintaoikeuden siirtopäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä maanantai - perjantai 9.00 - 15.00. Sovi hakuaika puh. 040 553 3850 etukäteen ja ota mukaasi henkilöllisyystodistus.


Heinoon, Karkun, Mouhijärven ja Suodenniemen kohteiden avaimet luovuttaa Jouko Jokinen 040 664 9147.

Jos vuokrasopimus on allekirjoitettu etukäteen tai sähköisesti ja asiasta on erikseen sovittu, avaimet voi noutaa myös toimiston aukioloaikojen ulkopuolella.

Päivystys

Huoltopäivystys 7.00 - 16.00 puhelin 040 651 2665. Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella ovien avauksesta ja kiireellisistä huoltotöistä vastaa Securitas Oy: puhelin 020 491 3910.

Securitas perii ovenavauksista hinnastonsa mukaisen maksun ja asukkaan tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Ovenavausmaksut ovat seuraavat

Arkisin klo 6.00 – 15.00                                       10,00 eur / käynti

Arkisin klo 15.00 – 06.00                                     50,00 eur / käynti

Viikonloppuisin pe klo 18.00 – ma 06.00           65,00 eur / käynti

Aiheettomasta hälytyksistä laskutamme          40,00 eur / kerta

Päivystysnumeroon tulee ottaa yhteyttä vain hätätapauksissa, esim. ovenavaus, vuoto tai muu vikatilanne

 

Asunnon tarkastaminen sisään muuttaessa ja vikailmoitus

Asunnon sisään- ja ulosmuutto tarkastuksia tehdään arkisin maanantai - perjantai 9.00 - 15.00. Asukkaan tulee tarkastaa huoneisto sisään muuttaessa täyttämällä huoneistokortti. Tarkastus tulee tehdä asukkaan oman oikeusturvan vuoksi, sillä se yhdessä vuokranantajan tekemän poismuuttotarkastuksen kanssa varmistaa, ettei uusi asukas joudu aikanaan pois muuttaessaan korvausvastuuseen mahdollisista vioista ja puutteista joita asunnossa sisään muuton hetkellä on ollut.

Huom! Huoneistokortti ei korvaa vikailmoitusta, eli kaikista korjausta vaativista seikoista tulee tehdä lisäksi vikailmoitus.

Mikäli asunnon siivoustasossa on puutteita, tulee puutteista ilmoittaa huoltopäivystäjälle huoneistokortin täytön yhteydessä, jotta asuntoon saadaan tilattua siivoustarpeen tarkastus sekä siivous (siivoukset ja tarkastukset suoritetaan arkisin toimiston aukioloaikojen puitteissa). Huomioithan, että itse suoritettua siivousta Sastamalan Vuokratalot Oy ei valitettavasti voi hyvittää.

Kotivakuutus ja palovaroitin

Muistathan hankkia asuntoosi kotivakuutuksen valitsemastasi vakuutusyhtiöstä.

Pelastuslaki edellyttää, että kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Palovaroittimen hankintavelvollisuus on asukkaalla.

Nettiyhteys / Kaapeli-TV

Kaikissa Sastamalan Vuokratalot Oy:n asunnoissa on asukkaille kytketty Lounean valokuituyhteydet. Asunnoissa on Lounean kaapeli-TV-palvelut sekä Valokaista 10/10 Mbit perusnopeus. Kaapeli-TV:n tai nettiyhteyden käyttöönotto ei vaadi erillistä

yhteydenottoa Lounealle.  Internet yhteyttä on mahdollista päivittää omiin tarpeisiin sopivaksi lisänopeuksin- ja palveluiden avulla. Ota yhteyttä Lounean asiakaspalvelu 0800 304 000 tai asiakaspalvelusastamala@lounea.fi. Nettiyhteyttä ylläpitää Lounea, mahdollisissa ongelmatilanteissa ota siis suoraan yhteyttä Louneaan, häiriöilmoitukset 0800 90619.
Lisätietoja maksuttomista TV-kanavista, kanavapaikoista sekä kaapeliverkon radio-kanavista saat Lounealta,

Kanavavalikoimaa on mahdollista laajentaa lukuisten maksullisten kanavapakettien avulla. Lisätietoja Lounean verkkosivuilta lounea.fi tai ota yhteyttä asiakaspalveluun 0800 304 000.

Sähkösopimus

Tee uusi sähkösopimus samalla kun irtisanot vanhan. 

Autopaikat, autotallit ja varastokopit

Asuntokohteiden pysäköintialueilla on erikseen varattavia, maksullisia lämmitystolpallisia sekä tolpattomia, vapaassa käytössä olevia paikkoja. Lämmitystolppapaikoille saavat pysäköidä vain paikan vuokranneet.

Lämmitystolpallisten paikkojen varaus ja autopaikkojen maksut asiakaspalvelun kautta. Katso ohjeet pysäköintioikeuden anomiseen täältä.

Lähes kaikissa kohteissamme on asuntokohtaiset varastokopit. Erikseen varattavat tilat, kuten autotallit varataan asiakaspalvelusta.

Sauna- ja pesulavuorot

Asukkaiden käytettävissä on kaikissa asuntokohteissa voi varata oman saunavuoron.

Lähes kaikissa asuntokohteissa on oma pesutupa ja pyykinkuivaustilat.

Lisätietoja ja varaukset sauna- ja pesulavuoroista asiakaspalvelustamme.

Jätteiden lajittelu, siivous ja kiinteistön kunto

Oman asuntokohteesi lajittelupisteet loydät piha-alueelta. Lisätietoja jätteiden lajittelusta ja jätepisteistä huoltohenkilöstöltä.

Asukas vastaa oman asuntonsa siivouksesta. Lisätietoja kiinteistön kuntoon ja asunnon hoitamiseen löydät www.sastamalanvuokratalot.fi

Järjestyssäännöt

Kaikki Sastamalan Vuokratalot Oy:n asukkaat ovat sitoutuneet noudattamaan järjestyssääntöjä. Löydät ne asukasoppaasta tai kotisivuiltamme www.sastamalanvuokratalot.fi.

Lisäksi voit seurata Sastamalan Vuokratalojen sivustolla asumiseen liittyviä ajankohtaisia asioita www.sastamalanvuokratalot.fi

Isännöinti

Sastamalan Vuokratalot Oy / isännöitsijä
Toimitusjohtajan sijaisena toimii Kimmo Toukoniemi

Asiakaspalvelun puhelin: 040 553 3850

Tampereentie 5A, 2 krs., 38200 Sastamala

Tervetuloa asumaan Sastamalan Vuokrataloille!